Toto je náš ďalší overený recept, ktorým si vieme spestriť štedrovečerný jedálniček.

Ingrediencie: 1 kapor, soľ, 40g masla, 30g cibule, 60g čerstvých hubov, pečeň z kapra, 1 žemľa, 2 žĺtky, mlieko, mleté čierne korenie, 1 sardelka alebo trocha sardelovej pasty, maslo na pečenie

Postup: Očisteného a vypitvaného kapra umyjeme, vykrojíme chrbtovú kosť, pričom musíme dávať pozor, aby sme nenarezali chrbát. Potom kapra zvonka i zvnútra osolíme. Z chrbtovej kosti obrežeme mäso, ktoré spolu s pečeňou posekáme nadrobno. Na masle speníme pokrájanú cibuľu, pridáme očistené, umyté a nadrobno pokrájané huby a udusíme domäkka. Žemľu namočíme do mlieka, vytlačíme a pridáme k vychladnutým hubom. Ďalej pridáme žĺtky, mleté čierne korenie, sardelovú pastu,- keď nemáme patu, môžeme si ju vyrobiť.

A to takto:
sardinky, alebo iné morské ryby – jemne nakrájame, dostatočne nasolíme a miešame v olivovom oleji. Pridáme pastu do nádoby a všetko dokonalo rozmiešame. Pripravenou plnkou naplníme kapra, otvor zašijeme, zabalíme do alobalu, dáme na rošt alebo pečieme priamo v pahrebe.

Dobrú chuť!

Menu