Zľava!
Behr

Udiareň na Ryby Univerzálna Stolová RAUCHER EDELSTAHL

Udiareň na Ryby Univerzálna Stolová RAUCHER EDELSTAHL.Kvalitná nerezová udiareň nielen na údenie rýb, ale aj kurčiat a čerstvého mäsa. Môžete údiť až 3 ks stredne veľkých pstruhov. V udiarni je možné aj dusiť mäso. Používa sa palivom tekutý lieh, ktorý sa naleje do dvoch horákov, tieto sú súčasťou balenia. Do originálnych horákov používame denaturovaný lieh. V prípade že použijeme horáky s liehovou pastou, treba dať pozor na výdatnosť horenia, môžeme veľmi rýchlo prepáliť spodnú zohrievanú tácku. Pasta má väčší bod horenia, treba ju dať do dostatočnej vzdialenosti od tácky(vypodložiť nohy udiarne tak aby bola dodržaná väčšia vzdialenosť od tácky. Balenie pasty je 2x vyššie ako je liekový horák. Veľmi obľúbená udiareň aj u nás na Slovensku.
Doba údenia:
– rýby od 20-45 minút,
– červeného mäsa 1 hodinu,
Dva horáky sú v balení, ale bez média, ktoré sa používa pod názvom denaturovaný lieh, môžete použiť aj pastu v plechovke na prípravu fondue k rýchlej príprave(pozor na vydatnejšie horenie a veľkosť balenia.

49,00  47,00 
    • Nerezová stolová udiareň RAUCHER EDELSTAHL
    • Palivo: gel, alebo lieh nieje v balení. Dva liehové zásobníky- horákmi
    • Panvica s mriežkami
    • Pokrývka nerezová z reguláciou prísunu vzduchu a praktická úchytka.
    • Podstavec z plechu čiernej farby, upravovaný pre vysokú teplotu. Jednoduchá manipulácia
    • Piliny, ani lieh nie je súčasťou balenia
    • Elegantné balenie aj ako darček.
    • Transportná veľkosť (d x v x š) :

430 x 110 x 275 mm

    • Vnútorné rozmery panvice :

410 x 110 x 260 mm

    • Podstavec s horákmi výška:

100 mm

Návod na použitie
• Pred prvým použitím odstráňte najprv ochrannú tukovú vrstvu na udiarni umytím.
• Ryby pripravené na údenie treba nechať pred samotným údením na vzduchu veľmi dobre usušiť, aby bola koža suchšia a neprepustila veľké množstvo tuku.
• Údiť môžeme aj filet z ryby. Pozor ryba sa nesmie dotýkať stien nádoby.
• Piliny na údenie sa rovnomerne rozprestrú na dne udiarne, podľa skúseností, hrúbka vrstvy pilín mala byť cca 0,5 cm.
• Potom čo ste vložili suchý plech a údiaci rošt, rozložte ryby tak, aby sa dym mohol dostať ku všetkým miestam údeného mäsa.
• Naplňte nádobky na kvapalným liehom, môžete použiť aj pastu(Pozor táto má silnejší bod horenia, dajte pozor na vzdialenosť od spodnej časti plechu).
• Počas údenia zostáva veko udiarne uzavreté. Ventilom na plastovej rukoväti regulujeme tlenie pilín. Hneď po založení ohňa nechajte na cca 2 – 3 minúty otvorený ventil.Piliny sa rozžeravia sa cca za 3 minúty. Potom ventil uzavrite,takto unikne zápach z triesloviny a vodnej pary vzniknuté zahriatím.
• Potom je možné veko zavrieť, aby sa ryba mohla spraviť. Udiareň stojí na podstavci, pod ktorým sú uložené horáky na lieh.
• Údi sa na stole na nehorľavej podložke vo vonkajších priestoroch.
• Čas údenia 1-2 rýb je cca 20-30 minút. Samozrejme údiť sa treba naučiť. Znakom správneho údenia je keď sa dá vytiahnuť chrbtová kosť.
• Aj po ukončení práce dôkladne odstránte mastnotu z vnútornej časti panvice, predídete zapáleniu počas ďalšieho údenia.
• Nikdy nezabudnite, že používate udiareň s otvoreným ohňom, kde hrozí nebezpečie popálenia.
• Udiareň pokladajte vždy na nehorľavý materiál a pracujte s otvoreným ohňom veľmi opatrne. Treba dobre vetrať.
• Pri nevhodnom použití, hrozí nebezpečie požiaru.
• Výrobok v žiadnom prípade nesmú obsluhovať deti.
• Používajte ochranné rukavice, predídete tak možnému popáleniu.
• Behom prevádzky, nenechávajte udiareň bez dozoru.
Náš recept: surovú rybu potierame zmesou pripravenou z masla, citrónovej šťavy a Himalájskej ružovej soli. A udíme.
Najvhodnejšie je použivať alkoholové liehové médium, horí bez zápachu a sadzí po dobu cca 90 minút. A nalievať ho do originálnych horákov, ktoré sa dajú regulovať vrchným krytom.
V prípade že vás už údenie omrzelo a chcete si pripraviť chutnú rybu vieme vám odporučiť:
Vido korenie na ryby – zmes na grilovanie, pečenie a vyprážanie rýb, alebo kuracieho mäsa.
Himalájska ružová soľ všetko si viete zakúpiť na www.koreniny.sk

Mohlo by vás zaujímať

Menu