Udiareň na Ryby Univerzálna Stolová RAUCHER EDELSTAHL.Kvalitná nerezová udiareň nielen na údenie rýb, ale aj kurčiat a čerstvého mäsa. Môžete údiť až 3 ks stredne veľkých pstruhov. V udiarni je možné aj dusiť mäso. Používa sa palivom tekutý lieh, ktorý sa naleje do dvoch horákov, tieto sú súčasťou balenia. Do originálnych horákov používame denaturovaný lieh. V prípade že použijeme horáky s liehovou pastou, treba dať pozor na výdatnosť horenia, môžeme veľmi rýchlo prepáliť spodnú zohrievanú tácku. Pasta má väčší bod horenia, treba ju dať do dostatočnej vzdialenosti od tácky(vypodložiť nohy udiarne tak aby bola dodržaná väčšia vzdialenosť od tácky. Balenie pasty je 2x vyššie ako je liekový horák. Veľmi obľúbená udiareň aj u nás na Slovensku.
Dva horáky sú v balení, ale bez média, ktoré sa používa pod názvom denaturovaný lieh, môžete použiť aj pastu v plechovke na prípravu fondue k rýchlej príprave(pozor na vydatnejšie horenie a veľkosť balenia.
Doba údenia:
– ryby 20-45 minút
– červené mäso 1 hodina