Toto je náš overený recept, ktorý okrem kapustnice tiež pripravujeme na Štedrý deň. Vieme, že je mnoho receptov na toto isté, no tento náš, sa líši nielen postupom ale aj chuťou…

Ingrediencie: 1kg kapra, soľ, 10g masla, 20g hladkej múky, 1 lyžička mletej červenej papriky, 30g cibule, 1,5l vody, ocot, 1 bobkový list, 5 zrniek čierneho korenia, 1 dl kyslej smotany

Postup: Očisteného, vypitvaného a umytého kapra pokrájame na menšie kúsky, osolíme a necháme stáť. Z nasucho opraženej múky a masla urobíme bledú zápražku, primiešame mletú červenú papriku (podľa chuti štipľavú či sladkú), postrúhanú cibuľu a trocha opražíme. Potom zalejeme vodou, pridáme trocha octu, bobkový list, celé čierne korenie a privedieme do varu. Do vriacej polievky vložíme pokrájanú osolenú rybu a uvaríme do mäkka. Uvarenú polievku precedíme, prilejeme rozhabarkovanú smotanu, osolíme a pridáme mäso obraté od kostí. Podávame s opraženou žemľou.

Dobrú chuť!

Menu